ГАСТРОНОМІЧНИЙ КОБАСТ-ФЕСТ «Любашівка-столиця української ковбаси»


Posted on 23.04.2021



ГАСТРОНОМІЧНИЙ КОБАСТ-ФЕСТ «Любашівка-столиця української ковбаси»

Географія: смт Любашівка, Одеської області

Періодичність проведення: щорічно, вересень 


ОПИС ФЕСТИВАЛЮ

Мета та  завдання фестивалю:

Розвиток інвестиційної та туристичної привабливості Любашівської громади на основі збереження та популяризації культурної спадщини - історичної традиції виготовлення української ковбаси. Ідея проекту є унікальною для сфери культури в цілому, адже тут використовується оригінальна, автентичні рецепти виготовлення української ковбаси. 

Цільова аудиторія 

Жителі громади, підприємці, які виробляють автентичну ковбасну продукцію, сфера послуг, торгівля, відпочинок, харчування для гостей громади з м.Одеса та інших регіонів України, усі подорожуючі трасою Київ-Одеса, туристичні групи, зацікавлені особи.

 

Кількість учасників: 7000

 

       Масштабний фестиваль "Любашівка-столиця української ковбаси" відбувся на Одещині, організація якого стала результатом перемоги об'єднаної громади в конкурсі Міністерства культури України "Маленькі міста - великі враження".

     Традиційно фестиваль проходить вже втретє, але вперше, у 2019 році, за підтримки Міністерства культури, фестиваль тривав 2 дні, що дало змогу взяти участь 7000 відвідувачів, 276 дітей різних вікових груп прийняли участь у виступах, 18 команд змагалися у конкурсах. Робота концертного майданчику тривала 48 годин, було запрошено 40 майстрів з різних куточків України для проведення майстер-класів з народного та сучасного рукоділля, гончарних, столярних та виробів декоративно-прикладного мистецтва, вишивки,  живопису. 

Перед очима відвідувачів постали найрізноманітніші вироби  ковбасної продукції сотень майстрів - від салямі до сосисок, в тому числі у вигляді "ковбасних тинів і тракторів, художніх картин", а також справжніх кулінарних шедеврів, задекорованих солодкими елементами ковбаси .

      Фестиваль сприяє відродженню кращих традицій  пращурів, що з давніх – давен славились умінням виготовляти продукт неперевершених смакових якостей -домашню ковбасу.